NB! Jeg holder ferie fra d. 10. oktober - 18. oktober

Du kan booke mig til foredrag om følgende emner:

Børn i familier med misbrugsproblemer.

Om at vokse op i en familie med alkoholmisbrug. Hvad gør det ved et barn at vokse op i en familie med en (eller begge forældre) med misbrug? Hvordan navigerer et barn i en hverdag med uforudsigelighed, uopmærksomhed, konflikter, brud på traditioner og manglende struktur? Hvordan er det at være ung og voksen, med den baggrund? Foredraget opridser de aktuelle konsekvenser og senfølgerne for barnet, familien og parforholdet, når en forælder drikker.

Du er ikke alene. Et foredrag til voksne, der er vokset op med alkoholproblemer i familien.

Har du svært ved at få dit voksenliv til at fungere? Har du problemer med dine nære relationer, og er du styret af lavt selvværd? Har du svært ved at stole på at andre? Har du følelsesmæssige stærke reaktioner, som du er ked af gentager sig? Er du generelt utryg når du er ude blandt andre? Kender du til at føle skyld og skam for alt muligt? Lever du i en slags ubevidst trancetilstand hvor du ikke selv tager stilling til dit liv og hvad du vil? Er du for opmærksom på hvad andre mener etc. så tyder det på, at du har brug for at komme ud af senfølgerne af dine forældres misbrug. Foredraget sætter lys på dynamikker og mønstre som former familier med misbrug, med særlig fokus på barnets perspektiv. Sidst i foredraget vil der være bud på hvordan du nu som voksen, kan tage hånd om dig selv, og udvikle nødvendige voksen-kompetenser såsom selvomsorg, grænsesætning, tydelig kommunikation, mentalisering m.m. og hvor du kan søge hjælp til reparation af traumer, angst, langvarig sorg, udbrændthed og depression.

En psykologisk forståelse af misbrug.

Vi har alvorlige misbrugsproblemer i Danmark. Samtidig har vi ikke en autoriseret uddannelse, som uddanner behandlere til at hjælpe mennesker ud af misbrug. Det efterlader mange misbrugere og pårørende i vildrede og dyb fortvivlelse. Hvor går grænser mellem at feste og drikke meget, og så decideret misbrug? Hvilke dynamikker styrer udviklingen af et misbrug? Hvilke personlige forandringer sker der når misbruget er i gang? Hvordan påvirker misbrug de nære relationer, arbejdspladsen, venskaber etc.? Behandling – hvad hjælper? Kom og lær mere om et komplekst emne.

Generelt kan alle foredrag tilpasse sig særlige målgrupper og ønsker om varighed. Normaltvist vil alle foredrag kunne forstås af unge fra 13 år og opefter.

Foredragene varer typisk 1-1,5 time med tid til spørgsmål.
Ring 60156840 eller skriv en mail til mig på info@kristina-hermann.dk og hør nærmere.

Inden du går... er du skrevet op til mit nyhedsbrev?

Modtag en gratis kropsafspænding
som lydfil.